VP 11 Van De Week, Speeldag 1: Meteen zes nieuwkomers in de ploeg

VP 11 Van De Week, Speeldag 1: Meteen zes nieuwkomers in de ploeg

29-07-2019 10:15 Laatste update: 10:44
5

De nieuwe competitie is afgelopen weekend van start gegaan, en dus is ook het Team Van De Week terug. Op Speeldag 1 waren er al heel wat uitblinkers te zien.

KV Mechelen heeft goed gekozen
KV Mechelen heeft snel gehandeld door Yannick Thoelen te halen als vervanger voor Michael Verrips. De 29-jarige doelman kent het huis en stond dan ook meteen paraat. Tegen Zulte Waregem hield hij zijn netten schoon. Thoelen is ongetwijfeld één van de beste opties die KV Mechelen kon kiezen tussen de palen.

In de defensie maakte Simon Deli meteen indruk. De Ivoriaan is sterk, snel én kan ook nog aardig uitvoetballen. Hetzelfde kunnen we eigenlijk zeggen van Michael Ngadeu bij KAA Gent, die ook nog zijn goaltje kon meepikken. Op links verdient Nicolas Gavory zijn plaatsje voor een mooi debuut bij Standard. Op rechts trekt Joakim Maehle zijn kampioenenniveau door.

Revelatie bij KV Oostende
Bij KV Oostende gaan ze veel plezier beleven aan Ante Palaversa. De huurling van Manchester City speelde een heel belangrijke rol op het middenveld van de kustploeg en toont meteen dat hij een grote versterking is.

Michel Vlap heeft zijn visitekaartje al afgegeven bij Anderlecht met het mooiste doelpunt van het weekend. Hans Vanaken kennen we natuurlijk al heel lang en was weer sterk met twee doelpunten en een 'assist'. De goal van David Okereke was vooral zijn verdienste.

Nygren scoort meteen
Voorin hebben we natuurlijk voor drie doelpuntenmakers gezorgd. Dieumerci Mbokani maakte er meteen twee voor Antwerp en heeft duidelijk uitstekend werk geleverd in de voorbereiding. De Congolees staat bijzonder scherp.

Benjamin Nygren maakte een sterke indruk bij KRC Genk. De Zweedse tiener heeft alles in huis om een nieuwe sensatie te worden in Genk. Massimo Bruno trok de kar bij Sporting Charleroi en werd daar net voor affluiten ook voor beloond met de 1-1 tegen KAA Gent.