Napoli met Mertens, laat Liverpool met Mignolet en Origi serieus afzien

Napoli met Mertens, laat Liverpool met Mignolet en Origi serieus afzien

28-07-2019 19:54

Terwijl in België de competitie al begonnen is, zijn de Engelse en Italiaanse ploegen nog volop bezig aan hun voorbereiding. Zondag oefende Liverpool tegen Napoli. De Italianen haalden het met ruime 0-3 cijfers.

Bij Liverpool begonnen Simon Mignolet en Divock Origi aan de aftrap. Verder speelde Liverpool nog met onder meer Virgil van Dijk en Gigi Wijnaldum. Mohamed Salah en Sadio Mané deden niet mee. Zij waren onlangs nog actief op de Afrika Cup. Nieuwkomer Harvey Elliott begon op de bank. Dries Mertens stond dan weer aan de aftrap bij Napoli. De Italianen kwamen na 17 minuten op voorsprong. Lorenzo Insigne mocht ver komen en uithalen. Mignolet had geen verhaal.

Nog voor het halfuur om was, prikte Napoli er nog eentje tegen de touwen. Insigne bediende Arkadiusz Milik en zette de 0-2 op het bord.

Meteen na de pauze mocht Amin Younes vieren. Eerst bracht Mignolet nog goed redding op een inzet van Insigne, maar in de herneming scoorde Younes terwijl de achterhoede van Liverpool sliep.

Liverpool oefent woensdag nog tegen Lyon. Op zondag 4 augustus nemen de Reds het op tegen Manchester City. Inzet is dan de Community Shield. Op vrijdag 9 augustus start voor Liverpool de competitie met een thuismatch tegen Norwich City. Pas in het weekend van 24 augustus begint de Serie A dit seizoen. Op 30 juli wordt de kalender van het nieuwe seizoen in Italië voorgesteld.