Teleurgestelde Kompany wijkt niet van filosofie na nederlaag Anderlecht

Teleurgestelde Kompany wijkt niet van filosofie na nederlaag Anderlecht

28-07-2019 17:17
59

Het werd een terugkeer in mineur voor Vincent Kompany. In zijn eerste wedstrijd bij RSC Anderlecht ging de speler/trainer meteen met 1-2 onderuit tegen KV Oostende. Een flinke teleurstelling voor Kompany.

"Er zijn zoveel lessen te trekken uit deze match voor onze jonkies", reageerde Kompany bij Proximus Sports. "Ik was blij met de 2-0 die uiteindelijk werd afgekeurd, maar finaal kregen we het deksel op de neus. Eigenlijk had ik voor de match het gevoel dat dit scenario mogelijk was. Ik had de jongens daar ook voor verwittigd. Maar ik blijf achter hen en onze filosofie staan: voetballen met lef", geeft Kompany aan.

Kompany wil dan ook vasthouden aan zijn manier van voetballen. "Wij kunnen niet tussenin zijn. We moeten doorgaan in de stijl waarin we geloven. Zonder compromissen te sluiten. Ik wist welke kaart ik wilde trekken toen ik hier aankwam en hou vast aan deze lijn: willen voetballen en onze aanvallende spelers zo veel mogelijk in stelling brengen", zegt hij.

"En ik weet dat deze club en de fans achter dat concept staan. Maar uiteraard moeten ook de resultaten volgen bij Anderlecht. Dat zal ik dan ook uitleggen aan m’n jongens", besluit de speler/trainer.