'Afgeblazen Bale-deal heeft positieve gevolgen voor Anderlecht en Santini'

'Afgeblazen Bale-deal heeft positieve gevolgen voor Anderlecht en Santini'

Gepubliceerd: zondag 28 juli 2019 om 15:15zo 28-07-2019 om 15:15

Gareth Bale was hard op weg naar het Chinese Jiangsu Suning. De Welshman van Real Madrid was al in China, maar volgens BBC Sport heeft Real in extremis een streep door de transfer gezet. Dat zou goed nieuws betekenen voor Anderlecht-spits Ivan Santini.

De Chinese Super League kent namelijk een speciaal beleid als het op buitenlandse spelers aankomt. Elke eersteklasser mag over het hele seizoen genomen zes buitenlanders registreren. Daarvan mogen er vier tegelijkertijd geregisteerd staan. Vervolgens mogen er voor elke match slechts weer drie worden opgesteld. De kans op een lucratieve overstap is voor Santini gestegen nu de megadeal van Bale is afgeblazen.

Jiangsu Suning haalde deze maand al de Braziliaan Miranda binnen, terwijl het diens landgenoot Alex Teixeira alsook de Italianen Éder en Gabriel Paletta al onder contract stonden. Santini had in navolging van Bale aangetrokken kunnen worden, maar door de regels had Jiangsu Suning eerst ruimte vrij moeten maken in de kern. Nu Bale niet lijkt te komen, is de kwestie gemakkelijker geworden voor Santini. Anderlecht mag zich dus spoedig verheugen op meerdere miljoenen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws