Liefst elf van de achttien Anderlecht-spelers komen uit de eigen jeugdopleiding

Liefst elf van de achttien Anderlecht-spelers komen uit de eigen jeugdopleiding

Gepubliceerd: zondag 28 juli 2019 om 14:07zo 28-07-2019 om 14:07

Bij RSC Anderlecht klinkt het al enkele jaren 'In Youth We Trust'. Vincent Kompany gelooft alvast in de jeugd van Anderlecht. Voor de match tegen KV Oostende zitten maar liefst elf spelers in de kern die de jeugdreeksen van Anderlecht doorliepen.

In de basis tegen KV Oostende zien we de bekende jonkies Yari Verschaeren (18), Sebastien Bornauw (20) en Francis Amuzu (19) terug. Ook Jeremy Doku mag starten. De zeventienjarige winger mocht vorig seizoen ook al een paar keer opdraven, maar lijkt nu een vaste klant te gaan worden bij Anderlecht.

De verrassing in de basis is dan weer Hotman El Kababri. De negentienjarige Belgische Marrokaan is een defensieve middenvelder. De laatste 'jeugdspeler' van Anderlecht in de basis is natuurlijk Kompany (33) zelf.

Op de bank zitten nog vijf spelers die uit de jeugd van Anderlecht komen. Davy Roef (25) fungeert als tweede keeper. Daarnaast zijn er nog Thierry Lutonda (18), Anouar Ait El Hadj (17), Sieben Dewaele (20) en Alexis Saelemaekers (20) die bij Anderlecht kunnen invallen.

Sven Kums – nog een jeugdproduct van Anderlecht – haalde de kern niet.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws