Imke Courtois: Ook mét Kompany was Anderlecht vorig seizoen zesde geworden

Imke Courtois: "Ook mét Kompany was Anderlecht vorig seizoen zesde geworden"

28-07-2019 12:15 Laatste update: 13:13
28

Vincent Kompany staat zondag voor zijn officiële vuurdoop als speler/trainer van Anderlecht. Vooraf zijn er de nodige bedenkingen bij deze uitdaging. Imke Courtois vraagt zich ook af hoe Kompany alles zal managen.

Courtois vraagt zich onder meer af hoe de verhoudingen binnen de groep zullen komen te liggen. "Ik vraag me bijvoorbeeld af hoe dat gaat werken in de kleedkamer. Er zijn bijvoorbeeld momenten tijdens de rust waarin de spelers onder mekaar eens moeten afgeven op de coach, dat zal nu moeilijk gaan", uit Courtois haar twijfels in De Zondag.

De voormalige Red Flame denkt overigens dat Kompany vorig seizoen niet het verschil had kunnen maken. "Laat het mij zo stellen: ook mét Kompany was Anderlecht vorig seizoen zesde geworden. Want het gaat toch altijd om kwaliteit op het veld", aldus Courtois.

Anderlecht zich in de ogen van Courtois wel zichtbaar versterkt. Mede mogelijk gemaakt door de komst van Kompany. "Ik vind wel dat ze met Sandler, Nasri, die nog het nodige ritme moet opdoen, en vooral Vlap de nodige kwaliteiten hebben binnengehaald. Die dan weer niet gekomen zouden zijn zonder de aanwezigheid van Kompany", besluit de analiste.