OPSTELLING: Kompany verrast met basisplaats voor 19-jarige profdebutant

OPSTELLING: Kompany verrast met basisplaats voor 19-jarige profdebutant

28-07-2019 13:40 Laatste update: 13:52
16

Vincent Kompany staat voor zijn vuurdoop met RSC Anderlecht. Paars-wit neemt het op tegen KV Oostende. De opstellingen zijn bekendgemaakt.

Anderlecht kan niet beschikken over verschillende spelers. Landry Dimata, Zakaria Bakkali, Sambi Lokonga en Andy Najar zijn geblesseerd. Kompany trekt volledig de kaart van de jeugd met jongelingen Yari Verschaeren, Jérémy Doku en Hotman El Kababri. Laatstgenoemde is de grootste verrassing in de basis, want hij maakt zijn profdebuut. Speler/trainer Kompany staat in de as van de verdediging. Hij speelt voor het eerst sinds 28 januari 2006 weer een officieel duel voor Anderlecht.

KV Oostende haalde met Ronald Vargas en Renato Neto enkele stevige versterkingen binnen. Bovendien kreeg het met de Noor Kare Ingebrigtsen eveneens een nieuwe trainer voor de groep. De kustclub wil het dan ook beter doen dan afgelopen seizoen. KVO staat meteen een flinke kluif te wachten met het Anderlecht van Kompany en consorten. Ingrebrigtsen brengt met Ari Freyr Skúlason, Ante Palaversa, Andrew Hjulsager en Vargas vier nieuwkomers aan de aftrap.