Spaanse bond verplaatst wedstrijden naar weekend: La Liga dreigt met rechtszaak

Spaanse bond verplaatst wedstrijden naar weekend: La Liga dreigt met rechtszaak

27-07-2019 16:38

De Spaanse voetbalbond heeft besloten dat de competitiewedstrijden in het seizoen 2019/20 in het weekend moeten worden worden afgewerkt. De duels in de eerste drie speelronden die staan gepland voor de vrijdag- of maandagavond worden daarom verschoven, zo meldt de RFEF in een persbericht.

Spaanse fans klaagden over het speelschema. La Liga zou te veel wedstrijden op vrijdag- en maandagavonden hebben gepland. Op die dagen is het voor fans veel lastiger om bij de wedstrijd aanwezig te zijn. De RFEF, de Spaanse voetbalbond, heeft daarom vrijdag een verklaring uitgedaan waarin wordt gesteld dat wedstrijden op zaterdag of zondag moeten worden afgewerkt. De seizoensopener tussen FC Barcelona en Athletic Bilbao (gepland voor vrijdag 16 augustus) wordt nu bijvoorbeeld een dag later gespeeld.

De RFEF heeft laten weten dat alle wedstrijden voor de interlandperiode in september in het weekend worden afgewerkt. Dat betekent dat in de eerste drie speelronden alle wedstrijden op zaterdag of zondag worden afgewerkt.

La Liga dreigt met rechtszaak
La Liga heeft kritisch gereageerd op het besluit van de RFEF. Zij stellen dat er wel eens problemen zouden kunnen ontstaan omtrent de contracten die zijn getekend voor de uitzendrechten van de competitie. Daar is een slordige 2 miljard euro voor betaald. La Liga is van plan een rechtszaak aan te spannen tegen de bond.

"De acties van de RFEF rond wedstrijden zorgen voor verwarring in de internationale uitzendschema's van La Liga-wedstrijden", aldus La Liga-president Javier Tebas in Spaanse media. "Die kan van aanzienlijke invloed zijn op de inkomstenstroom van de competitie en we zijn van plan om dit besluit de komende weken aan te vechten."