Barça wint oefenpot in Japan tegen het Vissel Kobe van Iniesta en Vermaelen

27-07-2019 15:30

FC Barcelona heeft de oefenwedstrijd tegen Vissel Kobe met 0-2 gewonnen. Halverwege hadden beide ploegen nog niet gescoord, maar na rust trokken de Catalanen alsnog aan het langste eind. Thomas Vermaelen kwam nog niet in actie voor zijn nieuwe Japanse club.

Toptransfer Frenkie De Jong zat op de bank bij Barcelona. Net als eerder tegen Chelsea moest de van Ajax overgekomen middenvelder de eerste helft toekijken vanaf de bank. Trainer Ernesto Valverde koos tegen de Japanse opponent voor een middenveld met Riqui Puig, Sergio Busquets en Ivan Rakitic.

Na een doelpuntloze eerste helft kwam De Jong alsnog binnen de lijnen. Hij vormde een middenveld met Carles Aleñá en Sergi Roberto. De Jong zag hoe Carles Pérez een half uur voor tijd de score opende na een aardige combinatie met Ousmane Dembélé.

Vlak voor tijd trok Barcelona de wedstrijd defintitief naar zich toe: opnieuw was het Pérez die zich mocht laten bejubelen. De volgende oefenwedstrijd van de Catalanen volgt pas volgende week zondag. Arsenal is dan de tegenstander.