Verhaeghe over afscheid Leko: In dat opzicht past het profiel van Clement beter

Verhaeghe over afscheid Leko: "In dat opzicht past het profiel van Clement beter"

27-07-2019 14:14
25

Club Brugge nam eind vorig seizoen afscheid van trainer Ivan Leko. Ondanks twee succesvolle jaren werd het contract van de Kroaat niet verlengd. Volgens voorzitter Bart Verhaeghe was er echter nood aan vernieuwing.

Het afscheid van Leko verliep niet van een leien dakje. "Dat heb je nu eenmaal altijd bij een afscheid. We hadden met Ivan een tweejarig contract afgesloten, en dat hebben we ook zo gerespecteerd", aldus Verhaeghe in een gesprek met Sporza. "Hij heeft het goed gedaan, heeft de titel behaald en een mooie Europese campagne gevoerd. Vorig seizoen zijn we ook nog vicekampioen geworden."

"Maar we meenden dat we toch een nieuwe trainer nodig hadden. We willen opnieuw wat meer de kaart van de jeugd trekken, en in dat opzicht past het profiel van Philippe (Clement, red.) beter. Of het lopende fraudedossier iets te maken had met het afscheid van Leko? Neen, althans niet voor ons. Ik merkte bij Ivan wel dat hij het af en toe zwaar had, maar hij heeft zich altijd zeer professioneel gedragen", besloot de voorzitter van Club Brugge.