'Franse club heeft 12 miljoen euro over voor Osimhen, deal in afrondende fase'

'Franse club heeft 12 miljoen euro over voor Osimhen, deal in afrondende fase'

27-07-2019 12:28
3

Charleroi raakt zoals verwacht haar goudhaantje Victor Osimhen kwijt. De Nigeriaanse spits is op weg naar het Franse Lille OSC, zo brengt La Dernière Heure zaterdag naar buiten.

De Waalse krant schrijft dat beide partijen in de afgelopen dagen veel progressie hebben geboekt tijdens de onderhandelingen. De gesprekken zouden zich in een afrondende fase bevinden. Er zijn nog geen handtekeningen gezet, maar naar verluidt is er een overeenkomst van 12 miljoen euro in de maak. Dat bedrag zou via bonussen in de toekomst nog op kunnen lopen.

Osimhen zou toestemming hebben gekregen om er ook persoonlijk uit te te komen met Lille. De Fransen eindigden het afgelopen seizoen verrassend als tweede in de Ligue 1 en dat biedt Osimhen de kans uit te komen in de groepsfase van de Champions League. Misschien trekt hem dat over de streep, want eerder werd er bericht dat hij Mambourg helemaal niet wil verlaten.

De 20-jarige Osimhen was als huurling met 20 goals een revelatie op de Belgische velden. Charleroi deed er zeer slim aan om zijn optie tot koop bij het Duitse VfL Wolsburg te lichten. Charleroi legde 3,5 miljoen euro op tafel en maakt in een kort tijdsbestek veel winst.