KRC Genk-coach Mazzu legt keuze Hagi uit: ‘Daarom begon hij op de bank’

KRC Genk-coach Mazzu legt keuze Hagi uit: ‘Daarom begon hij op de bank’

27-07-2019 07:14
6

Ianis Hagi begon op de bank bij KRC Genk tegen KV Kortrijk, maar kwam in het veld en scoorde het winnende doelpunt. Na afloop gaf coach Felice Mazzu uitleg over zijn keuze.

"Dat Hagi op de bank begon? Momenteel heeft hij nog een conditionele achterstand, maar je zag bij zijn doelpunt dat hij veel technische kwaliteiten heeft, net als zijn vader. Ik hoop dat hij snel topfit is”, wordt de oefenmeester geciteerd door Sporza.

KRC Genk kwam op achterstand tegen KV Kortrijk. "Ik kan niet zeggen dat we slecht aan de match waren begonnen, want we hadden veel balbezit. We komen dan wat ongelukkig op achterstand en hebben daarna geprobeerd het verhaal van de match te herschrijven."

De thuisploeg maakte die achterstand uiteindelijk goed. "We hebben uiteindelijk goed gereageerd, maar ik prefereer natuurlijk dat de actie van ons komt. Er moeten nog veel dingen beter, maar het was ook maar de eerste wedstrijd van het seizoen: dan is dat wel wat normaal."

"Maar het feit dat we de wedstrijd nog naar onze hand konden zetten, is zeer goed voor het vertrouwen. Het is ook uitstekend dat onze jonge spelers hun kunnen hebben laten zien. Dat strookt met de politiek van de club en het is goed voor de toekomst van Genk”, aldus Mazzu.