Doelpunten van debutanten Nygren en Hagi zorgen voor winst KRC Genk tegen Kortrijk

26-07-2019 22:19 Laatste update: 22:25
24

KRC Genk heeft de eerste wedstrijd van het seizoen goed afgesloten. In eigen huis zette het een scheve situatie nog recht. Het werd 2-1 tegen KV Kortrijk.

Het was aftasten en afwachten voor beide clubs. We kregen dan ook een nerveus begin van de partij, waarin KRC Genk wel het meeste balbezit had. Het eerste doelpunt kwam echter via de voet van een Kortrijk-speler. Het was ook meteen eentje om in te kaderen. Julien De Sart scoorde vanop afstand, al zag Danny Vukovic er niet al te best uit.

Dat Genk onder andere Ruslan Malinoskyi en Leandro Trossard mist, werd wel duidelijk. Al gaf men bij Genk de moed zeker nog niet op. Via Samatta, Ito en Benson kwam het nog tot heel wat kansen, niet tot doelpunten voor de rust.

Debutanten tonen zich
De tweede helft begon zoals de eerste eindigde, met veel kansen voor Genk. Het grote verschil, nu wist Genk wel te scoren. Het was jonkie Benjamin Nygren dat het eerste Genkse doelpunt van de competitie scoorde.

Beide ploegen kregen nog kleine kansjes op het winnende doelpunt, maar het was wachten op een echte flits van één van Kortrijk of Genk. Mazzu greep in en bracht Paintsil en nieuweling Ianis Hagi in de ploeg. Een gok die goed uitpakte. De Roemeen stond nog maar enkele minuten op het veld en scoorde meteen de 2-1.

Voor Kortrijk was dat ook een dodelijke treffer. De bezoekers konden geen vuist meer maken, Genk toonde zich tevreden met de 2-1. Daar bleef het dan ook bij.

View this post on Instagram

Een debuut van formaat voor Ianis Hagi en Benjamin Nygren! Het duo scoort en zorgt voor de 2-1 winst van KRC Genk tegen KV Kortrijk! #jpl #krcgenk #kvkortrijk #genk #kvk #hagi #nygren