Verrips verbreekt contract bij KV Mechelen: “Meest zware misdaad in de sport”

Verrips verbreekt contract bij KV Mechelen: “Meest zware misdaad in de sport”

26-07-2019 14:15 Laatste update: 15:28
26

Michael Verrips heeft op de website van de Jupiler Pro League gereageerd op zijn contractbreuk bij KV Mechelen. De doelman heeft deze beslissing genomen door de uitkomst van de uitspraak van het BAS.

"Ik bevestig dat ik mijn overeenkomst met KV Mechelen heb verbroken in verband met de uitkomsten in de zaak Propere Handen", begint Verrips. "Gedurende het gehele seizoen ben ik onvoorwaardelijk solidair geweest met mijn werkgever, zowel op als naast het veld. Deze solidariteit was gebaseerd op het feit dat alle bestuurders van de club gedurende de zaak hun absolute onschuld volhielden."

KV Mechelen speelt komend seizoen geen Europees voetbal en mag ook niet aantreden in de Beker van België. "KV Mechelen werd vervolgens, in eerste aanleg, door de KBVB schuldig bevonden aan matchfixing In hoger beroep heeft het BAS bevestigd dat de club schuldig is. Op 18 juli deelde de club mee deze beslissing te aanvaarden en dat wij geen Europees voetbal en beker zouden spelen.”

Meest zware misdaad
“Nu is het dus een juridische waarheid dat KV Mechelen en sommige van zijn bestuurders de meeste zware misdaad in de sport hebben begaan: competitievervalsing”, gaat Verrips verder. “Ik acht deze fout dermate ernstig dat ze voor mij een verdere professionele samenwerking onmogelijk maakt.”

Verrips wil dan ook niet meer bij KV Mechelen zijn. “Het spreekt voor zich dat ik gerechtigd ben om niet meer verbonden te willen zijn met een club die hiervoor gestraft is. De onzekere toekomst, mede door vragen over de proflicentie, vormde een bijkomende reden om de samenwerking met mijn ex-werkgever te verbreken."

Vrije speler
Verrips kan nu naar eender welke club trekken. "Krachtens het Belgische recht ben ik nu een speler die vrij is om zich aan te sluiten bij om het even welke club. De arbeidsrechtbank van Mechelen zal zich binnen enkele maanden enkel nog uitspreken over de financiële aspecten van deze verbreking, aangezien ik een vergoeding eis van mijn ex-werkgever. Ik ben ervan overtuigd dat de Belgische voetbalbond, die KV Mechelen in eerste aanleg streng veroordeeld heeft, zal waken over mijn vrijheid om te werken en mijn EU-recht inzake vrij verkeer."

"Vanzelfsprekend is dit alles voor mij geen makkelijke beslissing geweest. Gedurende dit seizoen bij Mechelen heb ik geweldige mensen leren kennen en we hebben mooie successen behaald. Ik wil iedereen daarvoor bedanken. Door de uitspraak van het BAS wens ik echter in de toekomst niet langer te werken met de instelling als dusdanig", aldus Verrips.