Vlap hekelt ex-trainer Heerenveen: Dat maakte me heel boos

Vlap hekelt ex-trainer Heerenveen: "Dat maakte me heel boos"

26-07-2019 12:00 Laatste update: 12:24
7

Michel Vlap werd deze zomer met een transfersom van acht miljoen euro één van de duurste aankopen uit de geschiedenis van Anderlecht. Vlap verdiende zijn transfer dankzij een ijzersterk seizoen bij sc Heerenveen. Had had niet verschil of Vlap had al eerder zijn koffers gepakt bij de Nederlandse subtopper.

Tijdens het seizoen 2016/17 voelde Vlap zich totaal niet gewaardeerd door toenmalig hoofdcoach Jurgen Streppel. "Ik ben altijd zelfkritisch, weet echt wel wanneer ik goed of slecht ben. Maar in die fase was het gewoon echt niet terecht dat ik er helemaal niet aan te pas kwam bij sc Heerenveen. Ik trainde hard en goed, blonk uit in de beloftenploeg, en toch kreeg ik geen kans van Streppel", zegt de Anderlecht-nieuweling in gesprek met Voetbal International.

Op een bepaald moment mocht Vlap zelfs niet meer meetrainer met de A-kern. Dat stak de aanvallende middenvelder. "Je mag gerust weten dat dit me heel boos maakte. Je wilt je laten zien aan jouw publiek, je wilt belangrijk zijn. Dan is het heel vervelend dat degene die erover gaat, je trainer dus, je volledig links laat liggen. Want dat deed Streppel."

Klaar mee
Het ging zelfs zover dat Vlap dacht aan een transfer bij zijn geliefde club, waar hij al sinds jonge jaren actief voor was. "Ik dacht: Als ze het me hier niet gunnen, dan probeer ik het wel ergens anders. Al heeft nooit iemand dat aan mijn houding kunnen merken. Ik ben me altijd vol blijven inzetten. Laat 'm de huppeldepup krijgen, die Streppel, dacht ik dan. Mij krijgt hij niet klein."

Streppel werd in maart 2018 aan de kant geschoven. Onder diens opvolgers Jan Olde Riekerink (ex-KAA Gent) en interim Johnny Jansen brak Vlap met zeventien treffers helemaal door. Met dus de miljoenentransfer naar Anderlecht tot gevolg.