OFFICIEEL: Union Saint-Gilloise haalt Sloveense verdediger in huis

OFFICIEEL: Union Saint-Gilloise haalt Sloveense verdediger in huis

26-07-2019 11:26

Union Saint-Gilloise doet komend seizoen opnieuw een gooi naar promotie richting Jupiler Pro League. De Sloveen Nik Lorbek moet de Brusselaars helpen om het hoofddoel te realiseren.

Lorbek werd vrijdagochtend aangekondigd via de officiele kanalen van Union. De 23-jarige Lorbek is een verdedigende middenvelder, die voor een onbekend bedrag overkomt van de Sloveense eersteklasser NS Mura. De vijfde aanwinst van deze zomermercato zette zijn krabbel onder een contract voor drie seizoenen, met de optie voor nog een extra jaar.

In zijn vaderland doorliep Lorbek de academie van topclub Maribor, maar tot een doorbraak kwam het daar niet. Hij besloot dan ook in 2017 transfervrij te verkassen naar NS Mura, waarmee de ex-jeugdinternational in het eerste seizoen mee promoveerde naar de hoogste afdeling. Lorbek en NS Mura hielden zich het voorbije jaargang uitstekend staande in de Prva Liga. Als basisspeler speelde Lorbek met drie goals en drie assists een belangrijke rol in het behalen van de historische vierde plaats.