Sky Sports: Everton bereid om transferrecord te verpulveren voor Zaha

Sky Sports: Everton bereid om transferrecord te verpulveren voor Zaha

26-07-2019 10:36
1

Everton is bereid om ver te gaan voor Crystal Palace-ster Wilfried Zaha, meldt Sky Sports. The Toffees zouden een bod van liefst 67 miljoen euro voorbereiden.

De Ivoriaans international ligt nog tot medio 2023 vast op Selhurst Park, maar wordt gevolgd door vrijwel alle Premier League-topclubs én Everton. Volgens Sky Sports is Zaha zelf ook toe aan een nieuwe uitdaging. Waar zijn voorkeur ligt, is nog niet duidelijk: de vleugelaanvaller zou het liefst in Londen blijven voetballen, maar een terugkeer naar het noordwesten van Engeland lijkt ook een meer dan serieuze optie voor de oud-speler van Manchester United.

Mocht Everton doordrukken dan staat het record van Gylfi Sigurdsson op het spel. De IJslander kwam in de zomer van 2017 voor vijftig miljoen euro over van Swansea City, maar dreigt in aankoopbedrag overvleugeld te worden door Zaha. Volgens Sky Sports zijn de gesprekken tussen beide partijen al opgestart.

The Toffees zijn deze zomer overigens nog niet al te actief geweest op de transfermarkt: huurling André Gomes werd definitief overgenomen van FC Barcelona, Fabian Delph kwam over van Manchester City en de transfervrije doelman Jonas Lössl werd opgepikt bij Huddersfield Town. De Engelse clubs hebben nog twee weken om spelers te halen, voordat de Premier League weer begint.