Vermoedelijke elf van Racing Genk: 'Mazzu voert achterin wijzigingen door'

Vermoedelijke elf van Racing Genk: 'Mazzu voert achterin wijzigingen door'

26-07-2019 10:00 Laatste update: 10:03
6

Het is de dag van de seizoensopener van de Jupiler Pro League. Titelverdediger Racing Genk en KV Kortrijk hebben vanaf 20u30 de eer om het nieuwe jaargang van de Jupiler Pro League op gang te trappen. Genk zal dit doen met enkele wijzigingen ten opzichte van de gewonnen Supercup.

Genk was vorige week duidelijk een maat te groot voor bekerwinnaar KV Mechelen: 3-0. Voor dat duel kreeg nieuwkomer Carlos Cuesta centraal achterin de voorkeur op zijn Colombiaanse landgenoot Jhon Lucumi. Vrijdagavond zijn volgens Het Nieuwsblad de rollen omgedraaid. Joakim Maehle is hersteld van een schouderblessure en neemt zijn vertrouwde positie op de rechtsachter in. Jere Uronen blijft op de linkerflank staan, waardoor Casper De Norre het kind van de rekening wordt.

Felice Mazzu laat voor het overige zijn middenveld en aanval intact. Dat betekent dat Sander Berge en Mbwana Samatta ondanks de transfergeruchten 'gewoon' aan de aftrap staan. Mazzu kan niet beschikken over Theo Bongonda, Dieumerci Ndongala en Neto Borges. Het drietal ligt is herstellende van kwetsuren.

Vermoedelijke opstelling: Vukovic; Maehle, Dewaest, Lucumi, Uronen; Berge, Piotrowski, Heynen; Ito, Samatta, Benson
Reserves: Coucke, Vandevoordt, De Norre, Cuesta, Khammas, Wouters, Hagi, Nygren, Odey, Paintsil