Spelersvakbond over zaak-Verrips en KV Mechelen: Hij heeft gelijk

Spelersvakbond over zaak-Verrips en KV Mechelen: "Hij heeft gelijk"

26-07-2019 09:16 Laatste update: 09:18
11

Michael Verrips wil een transfer forceren bij KV Mechelen. De Nederlandse doelman wil bij Sheffield United aan de slag gaan. Verrips gaf de veroordeling aan als reden voor zijn plotse vertrek. Spelersvakbond Sporta geeft hem gelijk.

Volgens Het Laatste Nieuws bereiden zowel Verrips als KV Mechelen zich voor op een juridische strijd. Spelersvakbond Sporta geeft aan dat de veroordeling van Malinwa in de matchfixingszaak weldegelijk als rechtsgeldige reden kan worden aanzien om op te stappen bij een club.

"Deontologisch gezien heeft hij gelijk. Er moet tussen de werkgever en werknemer wederzijds respect zijn. KV Mechelen zou hierop een inbreuk gepleegd hebben door de matchfixingzaak", klinkt het bij Sporta.

Thoelen als vervanger
Sporta geeft Mechelen dan ook weinig kans voor een rechtbank. Of dat nog zin heeft, valt te betwijfelen. Malinwa anticipeerde alvast snel en haalde Yannick Thoelen al in huis als vervanger voor Verrips. Toch gaf Mechelen aan dat de deur nog op een kier staat voor Verrips, mocht die zich nog bedenken.