'Santini op weg naar China, spits nam al afscheid in de Anderlecht-kleedkamer'

'Santini op weg naar China, spits nam al afscheid in de Anderlecht-kleedkamer'

26-07-2019 07:29 Laatste update: 12:40
28

Ivan Santini weigerde onlangs een transfer naar het Turkse Trabzonspor, maar nu lijkt een vertrek bij RSC Anderlecht dan toch op til. Santini kan aan de slag bij het Chinese Jiangsu Suning FC, dat twee miljoen wil neerleggen bij Anderlecht.

Vorig seizoen was Santini dan wel goed voor zestien competitiedoelpunten, toch wil Anderlecht al enige tijd van de Kroaat af. Het Laatste Nieuws vernam uit betrouwbare bron dat Santini op weg is naar China, maar dat de speler wel nog een akkoord moet zien te vinden met Jiangsu.

Voor Anderlecht komt de Chinese interesse als geroepen. Met ook nog eens een bod van twee miljoen euro wrijft paars-wit zich dan ook in de handen. Met dat geld kan Anderlecht op zoek naar die langverwachte nieuwe spits, eentje die wel in de filosofie van Vincent Kompany past.

Eén jaartje RSCA
Santini speelde één seizoen voor Anderlecht. Vorige zomer werd hij weggeplukt bij Caen voor drie miljoen euro. Winst maakt Anderlecht niet, maar de Brusselaars zijn al lang blij dat het Santini voor een aardige som kan verkopen.

Update 12.40: La Dernière Heure heeft bevestigd dat Santini op weg naar de uitgang is bij Anderlecht. Er ligt in China een lucratief contract op hem te wachten. Dat de interesse zeer concreet is, blijkt wel uit het feit dat Santini in de kleedkamer al afscheid is komen nemen van zijn ploegmaats.