'Makelaars raden spelers af om een langdurig contract bij KV Mechelen te tekenen'

'Makelaars raden spelers af om een langdurig contract bij KV Mechelen te tekenen'

26-07-2019 08:00
9

KV Mechelen mag dan wel uitkomen in 1A, toch werd het schuldig bevonden voor (poging tot) matchfixing. Dat komt Malinwa nu duur te staan bij de nakende transfer van Michael Verrips. Maar ook inkomend kan de uitspraak grote gevolgen hebben.

Zo ving Het Nieuwsblad van enkele makelaars in de Belgische voetbalwereld op dat zij een transfer naar Mechelen afraden. De vertegenwoordigers zien het niet zitten om spelers uit hun portefeuille een langdurig contract  te laten tekenen bij Malinwa.

De reden is dan ook niet ver te zoeken. Zo riskeert Mechelen voor het seizoen 2020-2021 geen licentie te krijgen, aangezien het bondsreglement stelt dat bij veroordeling van matchfixing geen licentie mag verworven worden.

Reactie Malinwa
Bij Mechelen reageert men verbaasd. Sterke man Dieter Penninckx merkte tot dusver nog geen moeilijkheden op. “We hebben totaal niet dat gevoel. Integendeel zelfs. Alle spelers die door de sportieve staf zijn geselecteerd om te komen praten gaan graag in op onze uitnodiging. Momenteel lopen er veel gesprekken met spelers. Dit argument is dus niet aan de orde.”