Verrips wil met Propere Handen weg, KV Mechelen reageert

Verrips wil met Propere Handen weg, KV Mechelen reageert

25-07-2019 20:09
3

Michael Verrips wil KV Mechelen verlaten voor Sheffield United. Met een aangetekende brief liet de doelman weten Malinwa te willen verlaten vanwege de zaak Propere Handen. KV Mechelen reageert nu bij Sportwereld op de eis van de doelman.

KV Mechelen gaat zich verdedigen. Het wil Verrips niet gratis de deur laten uitlopen. "Het is duidelijk dat dit niets te maken heeft met een veroordeling voor matchfixing maar wel alles met een speler wiens entourage gratis onder zijn contract probeert uit te komen", stelt Thomas Declerck, advocaat van KV Mechelen.

De ploeg wil blijven praten met Verrips, maar betrokkenheid bij matchfixing is volgens Mechelen geen goed argument. "Meneer Verrips heeft in de pers meermaals laten verstaan dat hij het liefst met KV Mechelen in 1A wilde aantreden. En ook na de uitspraak van het BAS heeft hij verklaard ‘opgelucht en blij’ te zijn en ‘uit te kijken naar het seizoen in 1A’."

Mechelen geeft ook nog fijntjes aan dat Verrips nog actief was voor de club tijdens de Supercup tegen Genk. Ook toen was de uitspraak in de zaak Propere Handen al een feit.