OFFICIEEL: Beerschot haalt Afrikaanse topschutter in huis

OFFICIEEL: Beerschot haalt Afrikaanse topschutter in huis

24-07-2019 18:00
1

Beerschot heeft een nieuwe speler beet. Het kondigt via de officiële kanalen de komst van Vinny Ibara aan.

De 23-jarige spits komt over van de Algerijnse topclub USM Alger, waar hij afgelopen seizoen een steunpilaar was. Ibara werd topschutter bij de Algerijnse kampioen, maar moest door extra-sportieve problemen (de club kreeg een andere eigenaar) vertrekken.

'We hebben er alles aan gedaan om Prince hier te krijgen en al mee te laten trainen. Op het moment dat we de administratieve bevestiging van FIFA ontvangen, zal Prince in aanmerking komen voor selectie. Dit proces kan -gezien de complexe situatie- verschillende weken duren maar de transfer is vooral gericht op de verdere uitbouw van de club. Onze coach en zijn spelers hebben ondertussen bewezen meer dan klaar te zijn voor de competitiestart", zegt Sander Van Praet op de officiële website.

De spits, die 1m92 meet, hoopt nu in Europa door te breken. "Sportief was het een topseizoen. Ondanks de concurrentie op mijn positie kon ik me doorzetten en een belangrijke rol spelen in de titelstrijd. Ik ben klaar om de stap naar Europa te zetten. Ik heb samen met m'n entourage alle pistes bekeken en we zijn ervan overtuigd dat Beerschot de ideale club is om ook hier door te breken", aldus Ibara.