Courtois paraat voor nieuw seizoen bij Real: Duidelijk wie nummer één is

Courtois paraat voor nieuw seizoen bij Real: "Duidelijk wie nummer één is"

Gepubliceerd: woensdag 24 juli 2019 om 15:15wo 24-07-2019 om 15:15

Laatste update: woensdag 24 juli 2019 om 15:47wo 24-07-2019 om 15:47

Thibaut Courtois begint binnenkort aan zijn tweede seizoen voor Real Madrid. Het eerste was wisselvallig, maar nu is de Rode Duivel klaar om een pak beter te doen. "Ik voel me sterker dan ooit", geeft hij zelf aan in Het Nieuwsblad.

Courtois lag vorig seizoen in balans met Keylor Navas, maar wil alle twijfels wegnemen. "Ik denk dat het nu duidelijk is wie de nummer één is. Ik voel me sterker dan ooit. Ik heb al een heel goeie voorbereiding achter de rug, heb goed getraind, en sta scherp. Na vorig seizoen bedroeg mijn vetpercentage 8,8 procent. Deze zomer ben ik teruggekomen met 8,1 procent, wat toch wel goed is na een maand vakantie. Ik voel me goed en nogmaals: hopelijk trek ik deze lijn door."

Met Eden Hazard heeft hij nu zijn boezemvriend in het team. Die wordt al vergeleken met Cristiano Ronaldo. "Nee, Eden is Eden. Zelf hoeft hij zich alleszins niet te vergelijken met iemand anders. Hij moet gewoon belangrijk zijn voor de ploeg. Zijn ding doen, zoals bij Chelsea en de nationale ploeg, en dan komt het allemaal wel in orde."

Her en der werden al vragen gesteld bij de fysieke paraatheid van Hazard. "De Spaanse pers zoekt altijd meteen naar dat soort dingen. Als de competitie begint (op 17 augustus op Celta de Vigo, red.), zal hij wel scherp zijn.”

Poll

Wordt Real dit seizoen kampioen?

(194 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws