Engvall steunt Verrips: Hij verdient het niet om sh*t over zich heen te krijgen

Engvall steunt Verrips: "Hij verdient het niet om sh*t over zich heen te krijgen"

24-07-2019 14:31 Laatste update: 14:41
2

Michael Verrips was een belangrijke schakel in de successen van KV Mechelen, maar eiste de afgelopen dagen een negatieve hoofdrol voor zich op. Verrips (22) maakte zijn kastje leeg en kwam niet opdagen op de training om een transfer naar Engeland te forceren. Ploegmaat én boezemvriend Gustav Engvall neemt het voor hem op.

Engvall is niet compleet verrast. "Als je dit wereldje een beetje kent, is het héél normaal", reageert hij bij Het Nieuwsblad op de commotie. "Ik ben al bij verschillende clubs gepasseerd. Spelers komen en gaan. Zo werkt het nu eenmaal in de voetballerij. De ene dag zit je achteroverleunend in de zetel uit te rusten voor de training van morgen. De andere dag sta je in de transferspotlights."

De 23-jarige Zweed denkt ook niet dat de handelswijze volledig uit de koker van Verrips komt. "Dit is niet 'Mickey' zijn manier van doen. Dit is ingestuurd door mensen rondom hem. Mickey moet zich focussen op familie en vrienden, en niet luisteren naar de mening van anderen", doelt mogelijk op de zaakwaarnemer van Verrips.

Steun
Na alle commotie en kritiek neemt Engvall het tot slot verder op voor zijn maat. "Hij verdient het niet om nu al die sh*t over zich heen te krijgen. Met zijn reddingen hielp hij ons aan de promotie en bezorgde hij ons de beker", benadrukt hij.