KAA Gent ziet Viitorul met vertrouwen tegemoet: Dat is een voordeel

KAA Gent ziet Viitorul met vertrouwen tegemoet: "Dat is een voordeel"

24-07-2019 13:45

KAA Gent zat lang in de wachtkamer, maar vorige week kwam dan toch het verlossende woord van het BAS én de UEFA: het mag in plaats van KV Mechelen deelnemen aan de Europa League. De Buffalo's moeten donderdag in de tweede voorronde aan de bak tegen het Roemeense Viitorul Constanta.

Gent zich ondanks de onzekerheid in de aanloop klaar voor de ontmoeting. Trainer Jess Thorup en kapitein Vadis Odjidja tekenden een dag voor de match present tijdens een persconferentie. Daar spraken zij hun vertrouwen uit. "We hadden het niet meer verwacht in Europa te staan, maar we zijn er klaar voor", trapte Thorup af.

In 2016 was Gent over twee duels met 5-0 te sterk voor Viitorul. Thorup denkt er echter absoluut niet makkelijk over. "FC Viitorul is een jong, getalenteerd team. Ze eindigden derde in de competitie dus we mogen ze zeker niet onderschatten", is de Deense oefenmeester op zijn hoede.

Odjidja en zijn ploegmaats willen de geboden kans met beide handen aangrijpen. Ze beseffen dat er zullen moeten staan. "We spelen met een team dat grotendeels hetzelfde is gebleven. Dat is een voordeel. De nieuwe jongens passen zich ook heel goed aan dus het team is er klaar voor", sluit hij zich aan bij Thorup.