Update: Asensio scheurt voorste kruisband én buitenste meniscus af

Update: Asensio scheurt voorste kruisband én buitenste meniscus af

24-07-2019 12:27 Laatste update: 13:34
5

Een persoonlijk drama voor Marco Asensio: de aanvaller van Real Madrid is mogelijk het volledige seizoen uitgeschakeld. Dinsdagavond raakte Asensio zwaargeblesseerd tijdens een oefenduel met Arsenal in de Verenigde Staten. 

Een definitieve diagnose is nog niet bekend, maar Spaanse media melden woensdag dat de 23-jarige Asensio hoogstwaarschijnlijk een achterste kruisband in z'n knie heeft gescheurd. Op een brancard werd hij dinsdagavond huilend van het veld gedragen.

In het ergste geval is Asensio zeker negen maanden uit de roulatie. Dat zou betekenen dat het complete seizoen aan zijn neus voorbij gaat. "We zijn heel erg bezorgd. Het gaat om zijn knie", zei Real-trainer Zinedine Zidane dinsdag. 

Ceballos en Bale
Marca en AS speculeren inmiddels volop over de gevolgen van de zware blessure van Asensio. De kans bestaat dat Real Madrid besluit om een streep te zetten door de verhuur van Dani Ceballos aan Arsenal. De Spaanse middenvelder stond op het punt om naar Londen te verkassen. Ook is het goed mogelijk dat de overbodige verklaarde Gareth Bale tóch een nieuwe kans krijgt onder Zidane. 

Update 13.34: Via de officiële kanalen bevestigt Real Madrid woensdagmiddag dat Asensio een zware blessure heeft opgelopen. Zijn voorste kruisband en buitenste meniscus zijn afgescheurd. Asensio wordt deze week geopereerd; daarna volgt een lange revalidatie. Het is vrijwel uitgesloten dat de Spanjaard dit seizoen nog in actie komt.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie