KAA Gent onthult: De gesprekken met Depoitre waren al een tijdje bezig

KAA Gent onthult: "De gesprekken met Depoitre waren al een tijdje bezig"

Gepubliceerd: woensdag 24 juli 2019 om 10:45wo 24-07-2019 om 10:45

KAA Gent heeft heel wat fans blij gemaakt met de transfer van Laurent Depoitre. Depoitre moet het ontbrekende puzzelstukje worden in Gent. Voorzitter Ivan De Witte is niet over één nacht ijs gegaan bij deze transfer.

"Die onderhandelingen waren al een hele tijd bezig", onthult hij bij Sporza. "Ik ben heel blij dat we dat lang onder de radar hebben kunnen houden. Niet evident. We wisten dat we in het aanvallende compartiment nog versterking nodig hadden. Nu hebben we iemand die hoog pressing kan voeren. Hij zal nog een tijdje nodig hebben om fysiek weer top te zijn, maar we geloven er heel erg in."

Bovendien was hij 'gratis' op te halen. "Dat hij transfervrij was, is mooi meegenomen, maar Depoitre had ook nog diverse andere mogelijkheden, hoor. Ik denk dat hij uiteindelijk voor onze club gekozen heeft omdat hij het hier kent en omdat er een goeie klik was tussen beide partijen. Hij heeft gekozen om terug te keren naar de plaats waar hij zich in zijn carrière tot nu toe het beste gevoeld heeft."

De Witte heeft ook aan de fans gedacht. "Natuurlijk spelen ook de gevoelens van de supporters mee. Een topclub zonder fans is geen club. We hechten veel belang aan de ideeën van onze fans. Dat mag niet de enige reden zijn om iemand aan te trekken uiteraard, maar dat deze transfer de fans blij zou maken, heeft zeker meegespeeld. Dat kan ik niet ontkennen."

Poll

Kan Depoitre de verwachtingen inlossen dit seizoen?

(477 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws