Mathijssen oordeelt over Van Damme: Geen aderlating voor Antwerp

Mathijssen oordeelt over Van Damme: "Geen aderlating voor Antwerp"

Gepubliceerd: woensdag 24 juli 2019 om 10:00wo 24-07-2019 om 10:00

Antwerp wil dit seizoen nog een stapje hoger zetten en speelt ook Europees voetbal. Met Jelle Van Damme liet het wel een grote naam gratis vertrekken, maar volgens Jacky Mathijssen is dat geen probleem.

"Ik zie Antwerp gestaag verder groeien", vertelt hij in Het Belang Van Limburg. "Eerst was er de promotie, dan het behoud en vorig jaar Play-Off 1 met een Europees ticket tot gevolg. Drie jaar na mekaar schrijven ze al een mooi verhaal."

"Ze willen meer, maar ze staan voor twee grote uitdagingen. Op het vlak van transfers moet er kwaliteit bijgehaald worden. Ze haalden De Sart en Coopman, maar ik vraag me af of die de ploeg naar een hoger niveau kunnen tillen. Verder blijf ik op het vlak van dominantie in het veld op mijn honger zitten. Hun resultaatsvoetbal is op lange termijn denk ik niet houdbaar voor een club die de Belgische top ambieert."

Van Damme wordt geen groot gemis, volgens Mathijssen. "Jelle Van Damme vertrok, maar in het huidige systeem is dat geen aderlating. Met hun organisatie en blok kunnen ze dat wel opvangen. Wel verwacht ik nog een extra spits. Owusu vertrok en met alleen Dieumerci Mbokani is de spoeling dun. Van sterke man Luciano D'Onofrio kun je wel nog verwachten dat hij aan het einde van de mercato nog met iets afkomt. Die panikeert niet snel."

Poll

Gaat Van Damme slagen bij Lokeren?

(718 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws