Depoitre maakt meteen indruk bij Gent: Hij heeft nog enkele jaren voor de boeg

Depoitre maakt meteen indruk bij Gent: "Hij heeft nog enkele jaren voor de boeg"

24-07-2019 08:46 Laatste update: 08:47
10

KAA Gent heeft Laurent Depoitre (30) terug naar de Ghelamco Arena gehaald. Velen spreken van een straffe transfer, maar voor Gent-manager Michel Louwagie is zijn komst vooral een doordachte keuze.

Het was Gent-trainer Jess Thorup die zijn fiat gaf voor de komst van Depoitre. "Een grote vis? Het is vooral een speler die past in de manier van spelen die de coach voor ogen heeft. Laurent heeft het juiste profiel", vertelt Michel Louwagie tegenover Het Nieuwsblad.

"De coach wou absoluut een fysiek sterke speler zoals Alexander Sørloth, maar die was gehuurd. Laurent heeft een vergelijkbaar profiel en de medische en fysieke tests waren overtuigend. Hij wordt eind dit jaar 31, maar op basis van de tests heeft hij nog enkele mooie jaren voor de boeg", gaat hij verder.

Fysiek in orde
Depoitre moet Gent, net als bij zijn vorige passage, aan de nodige doelpunten helpen. Ondanks het feit dat de 30-jarige aanvaller bij Huddersfield Town niet veel speelde vorig seizoen, maakt hij indruk tijdens zijn fysieke en medische testen. Depoitre tekende voor drie seizoenen.

No Poll