Vandenbempt over bescheiden Mazzu: Dat vond ik helemaal niet nodig

Vandenbempt over bescheiden Mazzu: "Dat vond ik helemaal niet nodig"

Gepubliceerd: dinsdag 23 juli 2019 om 22:40di 23-07-2019 om 22:40

Felice Mazzu staat voor zijn eerste officiële wedstrijd bij KRC Genk. De Waalse coach krijgt de moeilijke opdracht om in de voetsporen te treden van Philippe Clement. Volgens Peter Vandenbempt kan dit de start zijn van een nieuw succesverhaal.

"Het geraamte van Racing Genk staat er dus nog stevig. De nieuwe coach Felice Mazzu zal daarin zijn accenten leggen. Bij Charleroi was het zijn kracht om een ploeg goed te laten spelen tegen een sterkere tegenstander. Dat zal hem misschien van pas komen in  de Champions League", vertelt Vandenbempt op de website van sporza.

"Maar hij gaat bij Genk zeker op een andere manier voetballen. Hij zegt altijd te voetballen naargelang de spelers die hij ter beschikking heeft. Bij Charleroi was dat in functie van veel fysieke strijd. Bij Genk heeft hij aangegeven dat hij voortbouwt op de principes van Philippe Clement, iets wat ook doorgesproken is met het bestuur. Hij kan Genk niet ineens defensief en vanuit de reactie laten voetballen."

Te bescheiden
"Ik vind dat hij goed, bescheiden en respectvol binnenkwam. Zowel tegenover de spelers als tegenover de vorige trainer. Ik herinner me Jos Heyligen in 1999, die binnenkwam bij landskampioen Genk en zei dat hij de spelers ging leren voetballen. Zijn verhaal was van korte duur. Dat doet Felice Mazzu veel beter."

"Al mag hij ook niet te bescheiden zijn. Ik was verrast dat hij de Supercup niet zijn verdienste noemde. Dat vond ik helemaal niet nodig. Hij werkt al 2 maanden met de spelers, heeft een ploeg opgesteld en een tactiek bepaald. Bescheidenheid mag, maar niet té", besluit de analist.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws