Genk is gewapend voor de titelstrijd: Dan moet je zeggen dat dit behoorlijk is

Genk is gewapend voor de titelstrijd: "Dan moet je zeggen dat dit behoorlijk is"

Gepubliceerd: dinsdag 23 juli 2019 om 19:36di 23-07-2019 om 19:36

Laatste update: dinsdag 23 juli 2019 om 19:37di 23-07-2019 om 19:37

KRC Genk verdedigt vanaf volgend weekend zijn landstitel in de Jupiler Pro league. Kunnen de Limburgers het verlies van enkele sleutelfiguren opvangen? Volgens Peter Vandenbempt alleszins wel.

"De grote vraag bij Racing Genk is: welke toppers vertrekken er nog?", stelt Vandenbempt op de website van Sporza. "Je kan niet ontkennen dat Genk met het vertrek van Trossard en Malinovski een serieuze aderlating heeft ondergaan. Ook Philippe Clement, de architect van het succes, is weg. Maar op dit moment heb ik toch een goed gevoel bij Racing Genk. Dat zeg ik een beetje op basis van de Supercup tegen KV Mechelen vorige zaterdag."

 "Veel zal uiteraard afhangen van het mogelijke vertrek van Sander Berge (en in mindere mate van Mbwana Samatta). Als hij blijft, dan zal Genk het niveau dat ze hebben met zekerheid kunnen aanhouden.  Net omdat Berge zo bepalend is op het middenveld. Zoniet moeten we afwachten of zijn vervanger de ploeg op niveau kan houden. Dan wordt het een ander verhaal."

"Los daarvan denk ik dat Genk gewapend is om niet mee te maken wat het in het vorige post-titeljaar (titel van 2011, red) meemaakte. Als je ziet dat ze deze zomer 25 miljoen hebben uitgegeven aan transfers, dan moet je zeggen dat dit behoorlijk is. Wat er intussen staat, is zo sterk en uitgebalanceerd dat succes niet staat of valt met het vertrek van de trainer of een speler. Ik had trouwens gedacht dat de leegloop nog veel groter zou zijn", besluit Vandenbempt.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws