OFFICIEEL: Filipe Luis gaat in eigen land aan de slag en maakt jongensdroom waar

OFFICIEEL: Filipe Luis gaat in eigen land aan de slag en maakt jongensdroom waar

23-07-2019 18:39

Voormalig Atlético Madrid-verdediger Filipe Luis vervolgt zijn loopbaan bij Flamengo in zijn thuisland Brazilië. Dat heeft zijn nieuwe club bevestigd via de officiële kanalen. 

Filipe Luis was al jonge jongen groot fan van Flamengo en krijgt nu op 33-jarige leeftijd de kans voor die club te spelen. 'De grote dag is aangebroken. De dag om mijn jeugddroom in vervulling te laten gaan', schrijft Luis op Instagram. 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sentimento que passa de pai para filho, de vô para neto. O coração balança. Chegou o grande dia, o dia de realizar meu sonho de criança. O dia em que posso dizer que sou jogador do meu Mengão. @flamengo ❤️🖤

Een bericht gedeeld door Filipe Luís Kasmirski (@filipeluis) op

Het contract van de linksback bij Los Rojiblancos liep deze zomer af. Er waren geluiden dat Luis, die ook een verleden heeft bij Ajax , naar FC Barcelona zou gaan. Daar zou hij als backup moeten fungeren voor Jordi Alba. Aan interesse had de Braziliaan sowieso geen gebrek. Onder meer Borussia Dortmund en Fenerbahce werden ook aan de linksback gelinkt. Luis heeft er echter voor gekozen terug te keren naar zijn thuisland. 

Filipe Luis arriveerde in 2004 bij Ajax, maar brak daar nooit door. Via Real Madrid Castilla en Deportivo La Coruña kwam hij in 2010 terecht bij Atlético Madrid. Voor die club speelde hij in totaal 333 wedstrijden, waarin hij twaalf keer scoorde en dertig assists gaf. Tussendoor kwam hij nog een jaar uit voor Chelsea.