FC Barcelona lijdt nederlaag tegen Chelsea, debuut voor Griezmann en De Jong

23-07-2019 16:14
2

FC Barcelona heeft de oefenwedstrijd tegen Chelsea in het kader van de Rakuten Cup verloren. De Engelsen waren met 2-1 te sterk. Frenkie de Jong maakte in de tweede helft zijn officieuze debuut bij de Catalanen en deed dat met verve. Ook Antoine Griezmann maakte zijn eerste minuten in het shirt van Barça.

Die andere grote aankoop van de Catalanen, Antoine Griezmann, mocht in tegenstelling tot De Jong direct in de basis beginnen. Barcelona begon de wedstrijd in Japan met veel basisspelers van afgelopen seizoen. Zo stonden onder meer Gerard Piqué en  Sergio Busquets aan de aftrap. Ook Riqui Puig begon aan het duel met Chelsea.

Griezmann kwam vroeg in de wedstrijd met de schrik vrij. De Fransman werd in de eerste helft getorpedeerd door Jorginho en schreeuwde het uit van de pijn, maar kon na te zijn verzorgd gewoon doorspelen. De Londenaren namen na een moeizaam begin al snel de overhand en kwamen na ruim een half uur op voorsprong via Tammy Abraham. Bij die actie ging Busquets niet helemaal vrijuit. De middenvelder verspeelde de bal heel eenvoudig, waardoor Abraham uiteindelijk kon profiteren. Die voorsprong hield de ploeg vast tot aan de rust.

In de theepauze werd aan beide kanten veel gewisseld. De Jong stond vervolgens aan de aftrap voor de tweede helft en maakte zo zijn officieuze debuut voor FC Barcelona. De Jong vormde een middenvelder met Ivan Rakitic en Carlos Aleñá en bewees geen last te hebben van plankenkoorts. De Oranje-international bemoeide zich veelvuldig met de opbouw. De van Ajax overgekomen middenvelder leed daarbij nauwelijks balverlies

Barcelona kreeg in het begin van de tweede helft veel kansen, maar scoren deed de formatie van trainer Ernesto Valverde lange tijd niet. Een kleine tien minuten voor tijd gooide Ross Barkley de wedstrijd in het slot. Vlak voor het eindsignaal schoot Ivan Rakitic nog wel op schitterende wijze de 2-1 binnen. Komende zaterdag speelt Barcelona in Azië ook nog tegen Vissel Kobe, de club waar voormalig Barcelona-middenvelder Andrés Iniesta nog altijd actief is.