Rednic zwaar onder vuur in Roemenië: 'Hij was een complete ramp, een oplichter'

Rednic zwaar onder vuur in Roemenië: 'Hij was een complete ramp, een oplichter'

Gepubliceerd: dinsdag 23 juli 2019 om 13:12di 23-07-2019 om 13:12

Mircea Rednic kennen we in ons land nog van zijn passages bij Standard, KAA Gent en Royal Excel Moeskroen. Sinds 2018 was hij weer hoofdcoach in zijn vaderland Roemenië, maar daar ligt hij onder vuur. De voorzitter van Dinamo Boekarest beschuldigt hem van oplichterij.

De 57-jarige Rednic werd in oktober 2018 aangesteld bij Dinamo Boekarest, de 18-voudig landskampioen die in een neerwaartse spiraal zit. Dinamo stond op een teleurstellende twaalfde plaats toen Rednic voor de vierde keer in zijn loopbaan de leiding kreeg bij de topclub. Rednic deed echter nauwelijks beter dan zijn voorganger. Aan het eind van het seizoen stond Dinamo op plek negen, waardoor het bestuur geen reden zag om Rednic langer aan boord te houden.

Nu blijkt dat zijn vertrek niet enkel sportieve redenen had. Volgens voorzitter Florin Prunea probeerde Rednic zijn geliefde club op te lichten. 'Hij was een ramp. Wat hij en zijn dochter deden, was een gewapende overval. Hij zou de club kapot hebben gemaakt als we hem niet hadden ontslagen', citeert journalist Emanuel Rosu.

Over het hele seizoen 2018/19 haalde Dinamo liefst 28(!) nieuwe spelers in huis. Rednic had veel zeggenschap over de transfers. Zo haalde hij met Reda Jaadi (Antwerp), Damien Dussaut (Sint-Truiden) en Parfait Mandanda (Charleroi) meerdere spelers uit de Jupiler Pro League. Ter vergelijking van vorig seizoen mochten 22 spelers deze zomer al opkrassen. Een groot deel aankopen van Rednic. Mogelijk doelt voorzitter Prunea op deze puinhoop.

"Ik weet veel over Prunea, maar niet dat hij zo dom was", luidde de korte maar krachtige reactie van Rednic.

Poll

Denk jij dat hij duistere zaken deed?

(196 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws