OFFICIEEL: Twee transfers op één dag, KAS Eupen haalt ook Spanjaard Lapeña

OFFICIEEL: Twee transfers op één dag, KAS Eupen haalt ook Spanjaard Lapeña

Gepubliceerd: dinsdag 23 juli 2019 om 12:23di 23-07-2019 om 12:23

Niet één, maar twee transfers voor KAS Eupen op deze dinsdag. In navolging van Ricardo Rocha heeft ook Adrián Lapeña zich verbonden aan Eupen. De Spaanse verdediger wist te overtuigen tijdens een proefperiode.

Lapeña kreeg een kans van Eupen nadat hij uit zijn contract liep bij Real Sociedad. Sinds de voorbereiding trainde Lapeña mee en werd hij ingezet tijdens meerdere oefenduels. Lapeña maakt een dermate goede indruk dat hij een éénjarig contract in de wacht heeft weten te slepen.

De 23-jarige Lapeña is multifunctioneel, want naast centraal achterin is hij ook kort voor de defensie inzetbaar. Hoewel hij in het tweede elftal van Real Sociedad constant werd uitgespeeld als centrumverdediger, laat sportief directeur Christophe Henkel weten dat de nieuwkomer bij Eupen vooral als defensieve middenvelder zal worden gebruikt. Volgens Henkel moet Lapeña het team van landgenoot Beñat San José van meer stabiliteit voorzien.

Namens Real Sociedad B kwam Lapeña tot 110 optredens op het derde niveau van Spanje. Daarin wist hij zes keer te scoren.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws