FC Transfervrij: deze 11 landgenoten zoeken nog onderdak

FC Transfervrij: deze 11 landgenoten zoeken nog onderdak

23-07-2019 08:00 Laatste update: 14:30
3

Contracten in het voetbal lopen in de meeste gevallen door tot 30 juni. Dat betekent dat er sinds 1 juli weer een hoop spelers clubloos zijn. Onder hen ook landgenoten. VoetbalPrimeur.be stelde een elftal samen van transfervrije Belgen die naarstig op zoek zijn naar een nieuwe werkgever.

Keeper: Logan Bailly (33 jaar)
Vorige club: Royal Excel Moeskroen
We trappen af met een ex-Rode Duivel. Bailly verdedigde acht keer het doel van onze nationale ploeg en stond onder contract bij gerenommeerde clubs als Racing Genk, Borussia Mönchengladbach en Celtic FC. Via Moeskroen keerde hij in 2017 terug in de Jupiler Pro League. De samenwerking liep uit op een teleurstelling, waardoor zijn contract in oktober 2018 werd verscheurd. Sindsdien kwam hij nog nergens aan de bak en recent haalde hij alleen negatief het nieuws.



Linksback: Bryan Verboom (27 jaar)
Vorige club: Zulte Waregem
Het kan soms snel gaan in een carrière. Verboom was en is met 162 profduels een gevestigde naam in de Jupiler Pro League. Zo was Verboom tot en met 2015/16 titularis bij Zulte Waregem. Marc Wilmots hield hem anno 2015 zelfs in de gaten voor de Rode Duivels.  Nadien raakte hij uit beeld bij Francky Dury. Uitleenbeurten aan Roda JC Kerkrade (Ned) en KV Kortrijk werden geen succes, waarna hij afgelopen seizoen wegkwijnde in de B-kern van Zulte Waregem. Wie geeft hem een nieuwe kans?

Centrale verdediger: Kjetil Borry (24)
Vorige club: KSV Roeselare
Borry was op zijn 20e al een basiskracht bij KSV Roeselare. Na 75 optredens verdiende de verdediger een transfer naar Waasland-Beveren, maar na één seizoen en amper één optreden keerde hij terug op Schiervelde. Hoewel hij niet meer die vaste waarde van weleer was, kwam Borry het afgelopen seizoen toch tot 23 optredens. Borry is nog relatief jong en heeft het voordeel dat hij zowel centraal als links uit de voeten kan. Een proefperiode bij de Nederlandse eersteklasser RKC Waalwijk leverde recent geen contract op.

Centrale verdediger: Thomas Vermaelen (33 jaar)
Vorige club: FC Barcelona (Spa)
Ajax, Arsenal, FC Barcelona, AS Roma en 74 interlands voor de Rode Duivels. Vermaelen is by far de grootste naam in deze lijst. Zijn blessuregevoeligheid zat hem flink in de weg bij Barcelona, dat het na 5 jaar en amper 53 duels wel welletjes vond. Al Arabi in Qatar is vooralsnog de meest waarschijnlijke bestemming. Vincent Kompony polste zijn collega-international, maar die zag Anderlecht niet zitten.

Rechtsback: Dimitri Daeseleire (29 jaar)
Vorige club: Oud-Heverlee Leuven
Racing Genk, Sint-Truiden, Royal Antwerp FC en Oud-Heverlee Leuven. Daeseleire heeft een mooi rijtje clubs op zijn CV staan. De vraag is welke daaraan toe zal worden gevoegd. Het feit dat hij door klachten aan de adductoren in het voorbije seizoen nauwelijks drie keer binnen de lijnen kwam bij OHL, maakt zijn zoektocht niet gemakkelijk.

Linkerflank: Youri Dequevy (31 jaar)
Vorige club: Oud-Heverlee Leuven
Net als ploegmaat Daeseleire werd ook Dequevy door OHL bedankt voor bewezen diensten. Met 312 profduels en 57 goals heeft de ex-speler van o.a. Antwerp en STVV een pak aan ervaring in de aanbieding. Na een wat tegenvallend seizoen (21 duels, 3 goals) hoopt hij zijn loopbaan voort te zetten in ons land, waarbij hij open staat voor elk voorstel. Vooralsnog is het echter rustig rond de flankspeler.

Centrale middenvelder: Seth De Witte (31 jaar)
Vorige club: KV Mechelen
KVM keert terug in de hoogste afdeling, maar vreemd genoeg zal dat zonder De Witte zijn. Na negen jaar voorop te zijn gegaan in de strijd, waarvan vijf als captain, kwamen beide partijen niet tot een akkoord. De gewonnen bekerfinale was het 238e en laatste optreden van Mister Malinwa. De Witte kan nog meerdere jaren mee en club vinden zal voor hem in principe geen probleem moeten zijn.

Centrale middenvelder: Thibaut Van Acker (27 jaar)
Vorige club: KSV Roeselare
Nog zo'n prof die gepokt en gemazeld is in het Belgische voetbal. Nadat hij als jeugdproduct geen vaste plaats wist te veroveren bij Club Brugge lukte dat wel bij Cercle en Roeselare. 25 optredens (4 goals) brachten hem het voorbije jaargang richting de grens van de 250 officiële matchen. Toch blijft het ook rond hem nog akelig stil.

Rechterflank: Gianni Bruno (27 jaar)
Vorige club: Cercle Brugge
Wie op zoek is naar een gratis aanvaller, zou Bruno kunnen overwegen. Hoewel zijn marktwaarde op 1,7 miljoen euro wordt geschat is hij eveneens clubloos. En dat terwijl hij de voorbije maanden namens Cercle acht keer doel trof in de competitie en vervolgens vijf maal kon juichen in Play-Off 2.  Die vijf goals maakte hij als rechtsbuiten, terwijl hij van origine spits is. Bruno biedt je dus meerdere mogelijkheden voorin.



Spits: Laurent Depoitre (30 jaar)
Vorige club: Huddersfield Town (Eng)
Bij Premier League-degradant Huddersfield Town was er geen plaats meer voor Depoitre. Niet onlogisch gezien het feit dat hij in 2018/19 geen enkele treffer produceerde. Aan interesse geen gebrek voor de enkelvoudig Rode Duivel. Een terugkeer naar ons land is in de maak. Naar verluidt worden Depoitre en KAA Gent met elkaar herenigd.

Spits: Jens Naessens (28 jaar)
Vorige club: KVC Westerlo
Naessens heeft met Zulte Waregem, KV Mechelen, Royal Antwerp FC en KVC Westerlo prima clubs vertegenwoordigd. Speelde zelfs nog Europees voetbal met Zulte, waar hij altijd goed was voor een handvol goals op het hoogste niveau. Bij KVM stokte de productie, waarna een uitleenbeurt aan Antwerp geen oplossing bood. Namens Westerlo pakte hij de draad weer op. Met zeven goals in 2018/19 was hij aardig op schot. Lokeren zag het in hem zitten, maar tot een deal kwam het (nog) niet.

No Poll