OFFICIEEL: Fekir verlaat Lyon en trekt voor bijna 20 miljoen euro naar Real Betis

OFFICIEEL: Fekir verlaat Lyon en trekt voor bijna 20 miljoen euro naar Real Betis

Gepubliceerd: dinsdag 23 juli 2019 om 08:25di 23-07-2019 om 08:25

Betis Sevilla heeft de opmerkelijke transfer van Nabil Fekir maandagavond laat afgerond. De Franse spelmaker komt over van Olympique Lyon en zal in principe tot medio 2023 in het Estadio Benito Villamarín te bewonderen zijn.

De Spanjaarden doen geen mededeling over de transfersom, maar Olympique Lyon geeft de details wél prijs. De 21-voudig Frans international wordt getransfereerd voor een basisbedrag van 19,75 miljoen euro, dat door aanvullende bonussen op kan lopen met nog eens tien miljoen euro.

Bovendien maken de Spanjaarden aanspraak op twintig procent van de transfersom bij een eventuele doorverkoop. Dat Betis erin slaagt om Fekir voor een relatief lage transfersom over te nemen, is opmerkelijk. Afgelopen zomer leek hij nog voor 72 miljoen euro op weg naar Liverpool, maar die transfer ketste af na een mislukte medische keuring.

Broer Yassin Fekir wordt eveneens overgenomen door Real Betis. De 22-jarige buitenspeler maakte afgelopen seizoen zijn debuut in de hoofdmacht van Olympique Lyon en kwam tot in totaal 21 minuten: elf in de Ligue 1 en tien in de Franse bekertoernooien. De Fransen laten onvermeld hoeveel Betis betaalt voor Fe, maar krijgen vijftig procent van het bedrag bij een toekomstige transfer.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws