'Antisemitische spreekkoren kosten Club Brugge amper iets en eigenlijk nog minder'

'Antisemitische spreekkoren kosten Club Brugge amper iets en eigenlijk nog minder'

Gepubliceerd: dinsdag 23 juli 2019 om 08:45di 23-07-2019 om 08:45

Laatste update: dinsdag 23 juli 2019 om 20:05di 23-07-2019 om 20:05

Het BAS heeft geoordeeld dat de Club Brugge-fans zich op 4  april weldegelijk bezondigd hebben aan antisemitische gezangen tijdens de topper tegen Anderlecht. Dat terwijl de Geschillencommissie Club Brugge eerst nog had vrijgesproken.

Het Forum der Joodse Organisaties (FJO) en het Coördinatiecomité van Joodse Organisaties in België (CCOJB) halen zo hun slag thuis, ten nadele van Club Brugge. De twee organisaties brachten zelf het nieuws naar buiten, aldus Sporza.

Ongehoorde gezangen
"We hopen ten zeerste dat door deze beslissing de leidinggevende elementen van voetbalclubs, maar ook hun supporters, begrijpen dat in een veranderende samenleving bepaalde praktijken moeten verdwijnen, als teken van democratie", reageerden het FJO en CCOJB.

Concreet gaat het om de gezangen: "Wie niet springt, is een jood" en "Alle joden zijn homo's". Die leuzenaam van Anderlecht bestaat al langer, maar het BAS oordeelde nu dat het welletjes is geweest voor de supporters van Club Brugge.

Update 23/07, 20.05: Het BAS is van oordeel dat Club Brugge verantwoordelijk is voor het gedrag van haar fans, maar omdat Club Brugge er volgens de instantie veel aan doet om de fans zich te laten gedragen, valt de boete mee. Club Brugge krijgt een boete van 1.000 euro met een uitstel voor een periode van één jaar. Dat meldt de Pro League

Poll

Heeft het BAS gelijk?

(965 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws