'Geen Club Brugge, geen Anderlecht, maar wel KAA Gent voor Depoitre (30)'

'Geen Club Brugge, geen Anderlecht, maar wel KAA Gent voor Depoitre (30)'

23-07-2019 07:00
33

Laurent Depoite (30) keert terug naar de Jupiler Pro League. De éénvoudig Rode Duivel werd genoemd bij Club Brugge en RSC Anderlecht, maar Depoitre trekt transfervrij naar zijn ex-club KAA Gent.

Volgens Het Nieuwsblad staat Gent op het punt om Depoitre weer naar de Ghelamco Arena te halen. De 30-jarige targetspits heeft zijn medische testen zelfs al achter de rug. Wellicht zet Depoitre dinsdag nog zijn handtekening onder een meerjarig contract bij Gent.

Depoitre, die onlangs ook gelinkt werd aan Anderlecht en Club Brugge, kiest dus voor een terugkeer naar het oude nest. Bij Gent beleefde Depoitre zijn beste periode. Met de Buffalo’s werd hij in 2015 landskampioen, waarna er een mooie campagne in de Champions League volgde.

Ups en downs
In 2016 trok Depoitre naar FC Porto, maar ging daarna bij Huddersfield Town. Het eerste seizoen verging het de aanvaller nog degelijk met zes doelpunten en veel basisplaatsen. Vorig seizoen, waarin de Engelsen ook degradeerden, kwam Depoitre maar weinig aan spelen toe. Al zat zijn aflopende contract daar voor veel tussen.

No Poll