Mathijssen: Kompany pakt het slimmer aan dan ik bij Club Brugge

Mathijssen: "Kompany pakt het slimmer aan dan ik bij Club Brugge"

Gepubliceerd: zaterdag 20 juli 2019 om 17:15za 20-07-2019 om 17:15

Vincent Kompany begint volgende week aan zijn eerste seizoen als Anderlecht-manager. Opvallend genoeg praat Kompany na een rampseizoen niet meteen over de  titel. Slim gezien, zo vindt Jacky Mathijssen.

Mathijssen maakte zelf wél die fout bij Club Brugge. "Bij zijn entree heeft Kompany het handig aangepakt", verklaart hij in Het Belang Van Limburg. "'Vorig seizoen waren er vijf ploegen beter dan Anderlecht. Dus als we een paar plaatsen opschuiven, is dat prima'. Slim. Slimmer alvast dan ik, toen ik trainer werd in Brugge. Ik stak me niet weg, mikte meteen op de eerste plaats. We werden derde, we pakten twintig punten meer. Maar het sentiment was negatief. Als Anderlecht hetzelfde doet, zal Kompany worden bewierookt."

Mathijssen vraagt zich wel af of Kompany niet te veel hooi op de vork neemt. "Vince zal uitgroeien tot een uitstekende coach. Maar de combinatie speler-trainer is een enorme belasting. Het trainerschap alleen al houdt je 7 op 7, 24 op 24 bezig. Hoelang hij dat volhoudt? Het is zeker niet zo, dat hij in de Jupiler Pro League puur op klasse overeind zal blijven. Verder kan hij er op training de kantjes niet aflopen. Terwijl hij dan weer wel voorzichtig moet zijn met zijn lichaam."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Haalt Anderlecht de Top 3?

(1640 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws