Kompany legt Anderlecht-constructie uit in BILD: Niet zo ingewikkeld

Kompany legt Anderlecht-constructie uit in BILD: "Niet zo ingewikkeld"

Gepubliceerd: zaterdag 20 juli 2019 om 16:11za 20-07-2019 om 16:11

Laatste update: zaterdag 20 juli 2019 om 16:12za 20-07-2019 om 16:12

Trainer/speler zijn is in de praktijk minder ingewikkeld dan door velen gedacht, legt Vincent Kompany aan zijn ex-ploegmaat Rafael van der Vaart uit. Kompany (33) gaat dit seizoenbeide jobs combineren bij Anderlecht.

Van der Vaart kijkt raar op van die constructie en vraagt aan Kompany hoe dat werkt. "Dat is niet zo ongewikkeld", legt Kompany aan Van der Vaart uit, opgetekend door BILD. "Mijn assistent-trainer en ik hebben verschillende scenario's doorgenomen. Ik sta iedere wedstrijd op het veld. Ik ben lang aanvoerder geweest, communiceer veel op het veld en geef instructies."

Van der Vaart ziet het zelf niet zitten om zowel trainer als speler te zijn. In de eerste plaats omdat hij al gestopt is. "Speler/trainer zijn is niet aan mij besteed, anders had ik geen afscheid hoeven nemen", lacht hij.

Kompany heeft naar eigen zeggen veel geleerd van Pep Guardiola, met wie hij drie jaar samenwerkte bij Manchester City. Die ervaring komt nu van pas bij Anderlecht. "Ik heb alles van hem geleerd. Op school en als jeugdspeler genoot je gewoon van het spel. "

"In het profvoetbal kwam er druk bij kijken en was ik niet langer vrij in m'n hoofd. Onder Pep kreeg ik weer plezier. Heel veel teams spelen georganiseerd. Bij Pep kun je creatief zijn en het spel weer beleven. Dat kopieer ik naar mijn eigen trainerscarrière."Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws