Bye-bye bye? 'Pro League wil nieuw toernooischema voor Beker van België'

Bye-bye bye? 'Pro League wil nieuw toernooischema voor Beker van België'

Gepubliceerd: zaterdag 20 juli 2019 om 07:25za 20-07-2019 om 07:25

KV Mechelen mag aankomend seizoen niet deelnemen aan de Beker van België. Een lot met daarop de tekst 'bye' leek daarna een praktisch probleem van de baan weg te werken, maar dat is zonder de Pro League gerekend.

Normaal stroomde KV Mechelen – net zoals alle andere eersteklassers – in tijdens de 1/16e finales van de Beker van België. Nu werd voor de oplossing geoppeerd om het lot van KV Mechelen te vervangen door een lot met daarop de tekst 'bye'. De amateurclub of club uit 1B, die dat lot trok, zou dan automatisch door mogen naar de volgende ronde. De Pro League kan zich daar evenwel niet in vinden.

"De Pro League kreeg van de KBVB het beheer en de commercialisering van de Croky Cup toevertrouwd vanaf de 16e finales. Het is geen optie dat in deze fase van het tornooi een wedstrijd wordt geannuleerd, met alle mogelijke sportieve en commerciële gevolgen die dit met zich meebrengt", stelt CEO Pierre François in een persbericht.

François wil daarom dat de KBVB met een nieuwe oplossing op de proppen komt. Hij en de Pro League willen dus een nieuw toernooischema vanaf de derde ronde, zodat de tabel voor de zestiende finales compleet is. De wens van de Pro League is dat niet acht, maar negen amateurclubs doorstromen naar de volgende ronde. Eén amateurclub neemt dus de plaats in van KV Mechelen bij de loting.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wat verkies jij?

(393 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws