Algerije wint opgefokte Afrika Cup-finale na vroeg openingsdoelpunt

19-07-2019 22:57
4

Algerije heeft vrijdagavond de Afrika Cup gewonnen. In een niet al te hoogstaande, maar bij vlagen wel zeer opgefokte finale, werd tegenstander Senegal met 1-0 verslagen.

Veel fans zaten nog niet op hun plek toen Algerije het enige doelpunt van de wedstrijd maakte. Baghdad Bounedjah kreeg de bal op links aangespeeld, trok naar binnen en zag zijn schot uiteindelijk achter de doelman van Senegal belanden: 0-1. De finale was vooral erg rommelig en bleef nauwelijks constant. Algerije was iets beter dan Senegal, zonder opnieuw écht gevaarlijk te worden.

Senegal, waar Diatta na zestig minuten voetballen inviel, hoopte na iets meer dan 35 minuten spelen op een strafschop nadat M'Baye Niang neer werd gehaald in het strafschopgebied. De scheidsrechter wilde er echter niet aan en liet doorspelen. Even later kreeg diezelfde Niang een grote kans om Senegal op gelijke hoogte te zetten.

Veel frustratie
De spelers van Senegal waren de penalty-situatie na het fluitje voor de rust duidelijk nog niet vergeten en gingen verhaal halen bij de scheidsrecthter, wat weer bij frustratie zorgde bij de spelers van Algerije. Uiteindelijk kwamen beide teams flink met elkaar in botsing, maar het escaleerde niet.

Na een uur spelen hoopte Algerije op een strafschop vanwege een vermeende handsbal van een speler van Senegal. De scheidsrechter bekeek de beelden, maar besloot opnieuw niet naar de stip te wijzen. Senegal was in de tweede helft simpelweg dominanter dan Algerije en kreeg via Niang opnieuw een grote kans om gelijk te maken. Algerije loerde vooral op de counter. De scheidsrechter was vooral druk met het uitdelen van gele kaarten aan Algerije, dat de voorsprong met hand en tand verdedigde, maar rood werd geen enkele keer getrokken.

Senegal knokte voor wat het waard was, maar kon de gelijkmaker niet meer forceren. Algerije wint de eerste Afrika Cup sinds 1990.