OFFICIEEL: Valdes (ex-Standard) keert terug bij FC Barcelona als jeugdtrainer

OFFICIEEL: Valdes (ex-Standard) keert terug bij FC Barcelona als jeugdtrainer

Gepubliceerd: vrijdag 19 juli 2019 om 15:15vr 19-07-2019 om 15:15

Victor Valdés gaat opnieuw bij FC Barcelona aan de slag. De voormalige keeper van de Catalanen is de nieuwe trainer van de U19A.

Barcelona deelde vrijdag trots mee dat Valdes weer in Catalonië aan de slag gaat. 'Een legende keert terug. Welkom thuis, Victor', klinkt het. Valdes tekende een contract tot 2020 met de optie voor nog één extra jaar. Bij Barcelona krijgt de Spanjaard een belangrijke taak in de jeugdopleiding. Hij moet de U19 klaarstomen voor het grote werk.

Valdes was zelf een jeugdproduct van Barcelona. In 2002 maakte hij de overstap van Barcelona B naar de grote jongens. Uiteindelijk zou hij in 539 matchen het doel van de Catalanen verdedigen. Met Barcelona won hij onder meer drie keer de Champions League en zes keer de Spaanse landstitel. In zijn nadagen stond hij ook op de loonlijst van Manchester United en werd hij verhuurd aan Standard. In 2016/2017 nam hij bij Middlesbrough afscheid als actieve speler.

Op 27 augustus spelen de troepen van Valdes hun eerste vriendschappelijke partij met het oog op het nieuwe seizoen. In de Johan Cruyff Arena geven ze hun leeftijdsgenoten van Ajax partij.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws