Plots toch Europees voetbal voor Gent: We zijn voorbereid

Plots toch Europees voetbal voor Gent: "We zijn voorbereid"

Gepubliceerd: donderdag 18 juli 2019 om 22:16do 18-07-2019 om 22:16

Door de beslissing van de UEFA om KAA Gent toch een Europees ticket toe te kennen, moeten de Buffalo's plots snel aan de bak. Over exact één week neemt Gent het op tegen Viitorul uit Roemenie. Bij Gent is men bijzonder ambitieus.

Dat Gent zo snel aan de bak moet, is volgens clubmanager Michel Louwagie geen probleem. "We zijn zeker voorbereid", zegt Louwagie bij Sporza. "Dat hebben we woensdag gezien in de oefenmatch tegen AZ, dat ook in de tweede kwalificatieronde van de Europa League speelt trouwens."

"We speelde een goede match tegen AZ (2-0-winst) en hebben dus wel vertrouwen. We hebben die tweede voorronde ook wel in ons achterhoofd gehouden en nu het nieuws er is, denk ik wel dat dit de spelersgroep een boost kan geven. Ik heb er vertrouwen in dat we die match met de juiste focus zullen aanpakken."

Bij Gent wil men niet enkel doorstoten naar de derde kwalificatieronde, maar zelfs nog verder raken. "De ambitie van Gent moet zijn om de groepsfase van de Europa League te halen", aldus Louwagie.

Poll

Is de kern van Gent sterk genoeg om de groepsfase te halen?

(321 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws