Standard en Club Brugge zijn in de running voor award van Golden Boy

Standard en Club Brugge zijn in de running voor award van Golden Boy

Gepubliceerd: donderdag 18 juli 2019 om 19:00do 18-07-2019 om 19:00

Het Italiaanse Tuttosport reikt elk jaar een bijzondere prijs uit: de Golden Boy. Die is voor de beste speler onder 21 jaar in de Europese competities. Twee spelers uit de Belgische competitie dingen nog mee, drie anderen zijn gesneuveld in de laatste selectieronde.

Vorig seizoen was de prijs voor Matthijs De Ligt, die nu ook de uitgesproken favoriet is. In de eerste selectie van honderd namen doken ook Indy Boonen, Mile Svilar en Hannes Delcroix op, maar zij halen de nieuwe lijst van tachtig namen niet meer.

Krépin Diatta doet het uitstekend op de Afrika Cup en blijft wel een kanshebber, al is de kans dat hij daadwerkelijk wint natuurlijk nihil. Opvallend genoeg duikt ook Zinho Vanheusden plots op. De verdediger van Standard stond niet in de oorspronkelijke lijst. Het lijkt erop dat de Italianen hem simpelweg vergeten zijn op te nemen.

De Golden Boy wordt al uitgereikt sinds 2003. Voor De Ligt waren de laureaten onder meer Kylian Mbappé, Renato Sanches, Anthony Martial en Raheem Sterling.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws