Barça-coach Valverde steekt loftrompet: 'De Jong heeft veel kwaliteit'

Barça-coach Valverde steekt loftrompet: 'De Jong heeft veel kwaliteit'

Gepubliceerd: donderdag 18 juli 2019 om 16:35do 18-07-2019 om 16:35

Frenkie de Jong maakt een prima indruk in zijn eerste dagen als speler van FC Barcelona. Trainer Ernesto Valverde is zeer te spreken over aankopen Antoine Griezmann, Neto én de 22-jarige middenvelder in het bijzonder.

"Het zijn drie belangrijke aankopen", zegt Valverde tegen Barça TV. "Elk op hun eigen manier. We verwachten veel van ze. Ze weten dat de fans enthousiast zijn en we hopen dat ze zich zo snel mogelijk aanpassen."

Valverde is zeer te spreken over de eerste dagen van De Jong bij de Spaanse kampioen. "De Jong heeft de afgelopen seizoenen een hoog niveau gehaald. Vooral vorig jaar was hij geweldig, net als zijn hele team", verwijst hij naar het Champions League-succes van Ajax. "Wij hopen dat hij nieuwe energie toevoegt aan ons middenveld. Dat zou goed voor ons zijn."

"Wij bouwen ook voor de toekomst en hij heeft nog vele jaren voor zich", vervolgt de oefenmeester over de Oranje-international. "Hij is een speler met veel kwaliteit en onze manier van spelen past hem goed."

De Catalanen namen De Jong deze zomer voor 75 miljoen euro over van Ajax. Dat bedrag kan door bonussen oplopen tot 86 miljoen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws