KV Mechelen legt zich neer bij beslissing verbod op Europees voetbal

KV Mechelen legt zich neer bij beslissing verbod op Europees voetbal

Gepubliceerd: donderdag 18 juli 2019 om 14:20do 18-07-2019 om 14:20

KV Mechelen mag komend seizoen geen Europees voetbal spelen, dat besliste het BAS. Op de officiële kanalen laat Malinwa weten zich neer te leggen bij de beslissing. Dat betekent dat KAA Gent Europa inmag.

‘KVM legt zich bij de UEFA neer bij het verbod op Europees voetbal zodat het UEFA-ticket naar andere Belgische club kan’, klinkt het op de webstek van KV Mechelen. Door de grote belangen voor het Belgische voetbal zal KV Mechelen niet om een nieuwe hoorzitting bij de UEFA vragen.

“De club betwist de beslissing van het BAS dat KVM schuldig is aan matchfixing. Daar blijven we heel duidelijk in: KV Mechelen heeft geen wedstrijd vervalst”, verduidelijkt advocaat Thomas Declerck. “We konden voor de UEFA gaan pleiten, maar dat zou de beslissing over het vijfde Europese ticket voor België uitstellen. We gaan dat niet doen ondanks het feit dat de club de wedstrijdvervalsing betwist.”

KV Mechelen heeft ondertussen de motivatie van het BAS ontvangen. “We bestuderen momenteel de uitspraak om onze verdere positie te bepalen,” besluit Malinwa.

Poll

Een goede beslissing van Malinwa?

(675 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws