OFFICIEEL: Ajax incasseert 75 miljoen en rondt megadeal De Ligt af

OFFICIEEL: Ajax incasseert 75 miljoen en rondt megadeal De Ligt af

18-07-2019 09:36
2

De transfersoap rond Matthijs de Ligt is nu écht ten einde. De negentienjarige verdediger verruilt Ajax voor Juventus. Dat maakt de kampioen van Nederland via de officiële kanalen bekend. Met de megatransfer is 75 miljoen euro gemoeid. 

Ook vanuit Italië is de transfer van De Ligt inmiddels bevestigd. De verdediger van het Nederlands elftal signeert in Turijn een vijfjarig contract. De Ligt lag in Amsterdam nog tot medio 2021 vast. Met Ajax won hij afgelopen seizoen zowel de landstitel als de TOTO KNVB Beker. 

Al maandenlang werd gespeculeerd over de volgende stap van De Ligt. Het was niet de vraag óf hij zou verkassen, maar naar welke Europese grootmacht de stopper de overstap ging maken. Ook Bayern München, Manchester City en met name PSG en FC Barcelona werden aan hem gelinkt. Uiteindelijk is door De Ligt en zijn zaakwaarnemer Mino Raiola dus voor Juventus geopteerd. Dinsdag arriveerde De Ligt per privé-jet in Italië, woensdag werd hij medisch gekeud. 

In een kort statement via de officiële kanalen meldt Juventus dat de transfersom van 75 miljoen euro in vijf jaar betaald wordt. Bovenop die 75 miljoen komt nog eens 10,5 miljoen aan 'extra kosten', schrijft Juve. Opvallend genoeg Ajax maakt zelf geen melding van dat bedrag. Mogelijk gaat het om betalingen aan Raiola.

Eerder deze zomer verkocht Ajax ook al Frenkie de Jong. De middenvelder verkaste voor een soortgelijk bedrag naar FC Barcelona. Na Virgil van Dijk (84,5 miljoen euro) is De Ligt nu de duurste Nederlandse verdediger allertijden.